دوره آموزشی آیلتس

دوره آموزشی آنلاین آیلتس

دوره آموزشی آیلتس غیر حضوری

کلاس آنلاین آیلتس

دوره فشرده آیلتس
آدرس

تهران - خیابان فرشته - کوچه هستی

Location
تلفن

021 22848043

Location

رایتینگ آیلتس

رایتینگ آیلتس

رایتینگ آیلتس

0 نظر

 

 

مهارت نوشتاری یا  WRITING

رایتینگ آیلتس در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال دارای دو بخش Writing Task 1 و Writing Task 2 می باشد.

 یکی از تفاوتهای آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال، بخش Writing Task 1 است ولی در بخش Writing Task 2  هیچ تفاوتی ندارند. در این مقاله به صورت مجزا به شرح چگونگی هر آزمون، نکات کلیدی، روش تصحیح، نمره دهی و ... خواهیم پرداخت.

 

رایتینگ آزمون آیلتس جنرال

رایتینگ Task 1 آزمون آیلتس جنرال :

در بخش رایتینگ تسک 1 آزمون آیلتس جنرال، از شما خواسته می شود که یک نامه بنویسید.

در رایتینگ آکادمیک تسک 1 شما می بایست با استفاده از یک یا چند منبع تصویری که در اختیارتان قرار داده شده، یک گزارش یا تحلیل ارائه دهید.

شما برای نوشتن این نامه 20 دقیقه زمان دارید و می بایست از حداقل 150 کلمه استفاده کنید. در واقع از آنجا که کل زمان آزمون رایتینگ 60 دقیقه است، توصیه می شود حداکثر 20 دقیقه از زمان خود را به Task 1 اختصاص دهید.

 

اجزای نامه در رایتینگ تسک 1 آیلتس جنرال 

هر نامه معمولا دارای هفت بخش است.این هفت بخش عبارتند از:

Salutation : در این بخش از نامه که بخش ابتدایی نامه است شما به مخاطب خود اشاره می کنید.

Introduction : در این بخش به مقدمه نامه می پردازید.

Information : در این بخش به توضیح و پشتیبانی از مواردی که در مقدمه آورده اید می پردازید .

Request : بخش چهارم نامه، اختیاری است و در صورت داشتن درخواستی از مخاطب خود آن درخواست را بیان می کنید.

Concluding phrase ( closing ) : در این بخش از نامه مجددا به مخاطب خود اشاره و جملاتی را مانند تشکر بابت پاسخ به این نامه بیان می کنید.

Sign off phrase : این بخش قسمت پایانی نامه را شامل می شود و جملات خداحافظی را می نویسید.

Sign off : و در آخرین سطر با یک امضا نامه را به اتمام می رسانید.

 

 

رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک :

رایتینگ Task 1 آزمون آیلتس آکادمیک   :

در بخش رایتینگ تسک 1 آزمون آیلتس آکادمیک، از شما خواسته می شود اطلاعاتی را که از یک یا چند منبع تصویری که در اختیارتان قرار می گیرد را در حداقل 150 کلمه و در مدت زمان حداکثر 20 دقیقه توصیف کنید.

این منابع تصویری شامل انواع مختلفی از نمودار و جدول و شکل هستند که آشنایی با آنها از ضروریات رایتینگ تسک 1 آکادمیک است. به طور کلی این منابع را که ممکن است با یکی یا مجموعه ای از آنها مواجه شوید شامل 6 دسته زیر می باشند.

Line graph : نمودار خطی

Pie chart : نمودار دایره ای

Bar chart : نمودار میله ای

Table : جدول

Process : فرآیند

Comparison : مقایسه

 

● در نمودار خطی، یک یا چند خط روند تغییرات یک یا چند متغیر را در طول زمان نشان می دهند. در نمودارهای خطی ، محور افقی نشان دهنده زمان و محور عمودی مقدار متغیر را نشان می دهند.

 

● در نمودارهای دایره ای، اطلاعات با استفاده از یک دایره که به قسمتهای مختلفی تقسیم شده و هر قسمت نشان دهنده ی یک مقدار یا درصدی از یک متغیر می باشد، نشان داده می شوند.

 

● نمودارهای میله ای یکی دیگر از منابع اطلاعاتی هسند که با انها سروکار خواهید داشت. در این نمودار مقادیر به شکل میله های عمودی نمایش داده می شوند و به همین علت به نمودار میله ای معروف است. محور افقی نشان دهنده زمان و محور عمودی مقدار متغیر را نشان می دهند. این نمودار برای نشان دادن مقدار تفاوت دو متغیر در یک زمان بکار می روند. مانند مقایسه میزان صادرات و واردات در یک یا چند سال سال. در نمودار میله ای گاهی اوقات ممکن است محور افقی نشان دهنده ی زمان نباشد.

 

● جدول ها یک دیگر از منابعی هستند که اطلاعات را در اختیارتان قرار می دهند. در هنگام مواجهه با جدول ها دقت کنید زیرا ممکن است در یک سطر یا ستون، چند متغیر گوناگون وجود داشته باشند.

 

● در صورتیکه منبع ارائه شده از نوع فرآیند یا  Process باشد، ممکن است مانند چهار منبع اطلاعاتی بالا با اعداد و ارقام سروکار نداشته باشید. فرآیند ها معمولا به صورت یک شکل هستند. سؤال هایی که در بخش فرآیند با آنها مواجه خواهید شد به دو دسته تقسیم می شوند.

دسته اول فرآیندهایی یک طرفه هستند. یعنی فرآیند از یک نقطه آغاز می شود و در نقطه ای دیگر پایان می یابد. مانند فرآیند تولید یک محصول در یک کارخانه که در مرحله بسته بندی، فرآیند تولید به پایان می رسد.

دسته دوم فرآیندها نشان دهنده یک چرخه می باشند. یعنی یک فرآیند به صورت چرخه ای است که پایانی ندارد. مانند چرخه بازیافت مواد پلاستیکی که مجددا می توان از آنها محصولات جدید پلاستیکی تولید کرد. یا چرخه زندگی یک قورباغه.

 

● در ششمین دسته از منابع اطلاعاتی در رایتینگ آکادمیک Task 1 ، معمولا باید به مقایسه دو تصویر و بیان تفاوت های آنها  بپردازید. مانند تغییرات بوجود آمده در تصویر یک منطقه در دو دوره زمانی مختلف. یا تغییرات ایجاد شده در یک خانه قبل و بعد از تعمیرات.

 

 

 

رایتینگ تسک 2 آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال ( Writing Task 2 )

 

همانطور که می دانید رایتینگ تسک ۲ در آزمون های آیلتس آکادمیک و جنرال یکسان هستند و دارای تفاوتی جزئی در نحوه تصحیح و نمره دهی می باشد.

در بخش دوم رایتینگ ( Writing Task 2 ) از شما خواسته می شود که در قالب یک انشا و مقاله، دیدگاه یا نظر خود را در مورد بررسی یک مشکل یا مسئله و یا تحلیل یک موضوع، با ارائه دلایل موافقت یا مخالفت خود در حداقل ۲۵۰ کلمه و در مدت زمان حداکثر ۴۰ دقیقه بیان کنید. 

پاسخ های شما در این قسمت باید کاملاً مرتبط با موضوع باشند. پاسخ های غیر مرتبط و عدم پاسخگویی به همه بخش ها موجب کسر نمره می گردد. استفاده از متون و نوشته های دیگران به عنوان سرقت ادبی ( Plagiarism ) در نظر گرفته می شود که کاهش شدید نمره را در بر دارد. برای پاسخگویی به صورت مستقیم از جملات سؤال استفاده نکنید، زیرا کپی ‌برداری از سؤال به عنوان پاسخ باعث عدم تصحیح آن بخش و کسر نمره شما می گردد.

 در نوشتن خلاق باشید و سعی کنید از تقلید و استفاده از متن های کلیشه ای پرهیز کنید. باید این مهارت را در خود تقویت کنید و بتوانید رایتینگی خلاقانه و منحصر به فرد بنویسید. البته ممکن است در ابتدای کار از منابعی صحیح برای آموختن استفاده کنید اما به مرور زمان این مهارت باید در شما به گونه‌ای تقویت شود که بتوانید در آزمون، متنی متعلق به خودتان ارائه دهید.

 

اجزای تشکیل دهنده یک مقاله

اجزای تشکیل دهنده یک مقاله از سه بخش تشکیل می‌شود :

 

Introduction : بخش مقدمه

Body : بخش بدنه مقاله

Conclusion : بخش نتیجه گیری یا جمع بندی

 

● قالب نوشته شما از اهمیت زیادی برخوردار است. یک نوشته اصولی و صحیح از چندین پاراگراف تشکیل شده است.  در بخش مقدمه یا Introduction که یک پاراگراف را باید به آن اختصاص داد، خلاصه ای کوتاه از آنچه که قرار است در مقاله به آن بپردازید را شرح دهید.  خود این بخش به دو دسته قابل تفکیک است. اگر سوال از نوع Argumentative یا Opinion باشد، یعنی در پاسخ خواهان نظر موافق یا مخالف نویسنده است.

در صورتیکه سوال از نوع Non-argumentative باشد، شامل دسته دوم می شود و در جواب، یک یا چند مورد زیر را میخواهند :

Advantage, Disadvantage, Causes, Effects, Important factor, Needed skill, Problems, Solutions

به عنوان مثال ممکن است از شما خواسته شود در مورد تاثیرات یک عامل و یا مزایا و معایب آن توضیح دهید.

 

 بدنه مقاله یا Body می تواند از دو یا سه پاراگراف تشکیل گردد.  در بدنه مقاله باید به نکات کلیدی نوشته خود و شرح و تفسیر آن پرداخته و در انتها به همراه دلایل و مثال‌هایی به پشتیبانی و دفاع نظر خود بپردازید.

 

● در بخش جمع بندی یا Conclusion  شما باید در یک پاراگراف کوتاه چند جمله ای، خلاصه ای از مطالب ارائه شده در مقاله تان را گفته و موضع خود را دوباره بیان کنید. در پایان و در یک جمله باید تأثیر نهایی یا Clincher را بر خواننده القا کنید.

جمله ی تأثیر نهایی به صورت یکی از موارد زیر است:

Positive outlook, Warning, Recommendation for Further Consideration,Opinion, etc

 

 

نحوه تصحیح و نمره دهی رایتینگ آزمون آیلتس :

تصحیح Task 1  و Task 2 به صورت مجزا انجام می شود و هر کدام نمره ای جداگانه دارند. اما در نهایت یک نمره کل برای بخش رایتینگ آزمون آیلتس برای شما محاسبه خواهد شد. نمره کسب شده رایتینگ تسک ۱ و رایتینگ تسک ٢ به صورت جداگانه اعلام نمی گردد و فقط نمره کل محاسبه شده و در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌گیرد.

 ارزش نمره  Task 2 ، دو برابر نمره Task 1 است.

 نحوه محاسبه نمره کل رایتینگ نیز به این گونه است که نمره کسب شده از رایتینگ تسک ۱ را با دو برابر نمره کسب شده از رایتینگ تسک ۲ جمع می‌کنند و مجموع حاصل را تقسیم بر سه تقسیم می‌کنند. عدد به دست آمده توسط سیستم آیلتس به سمت عدد بالا یا  عدد پایین گرد می شودو نزدیکترین عدد به عنوان نمره رایتینگ اعلام می گردد.

به عنوان مثال نمره کسب شده در رایتینگ Task 1 عدد ۷ و نمره کسب شده در رایتینگ Task 2 عدد ۶ می باشد. نمره کل به شکل زیر محاسبه می گردد.

7+6+6 = 19

19/3 = 6.333 ~ 6.5

بنابراین نمره ی اعلامی برای بخش رایتینگ نمره ی 6.5 می باشد.

  

معیار های تصحیح و ارزیابی آزمون رایتینگ آیلتس

چهار معیار اصلی در تعیین نمره ی رایتینگ آزمون آیلتس وجود دارد که توجه و رعایت این اصول، به طور قطع تأثیر بسزایی در بدست آوردن نمره ی ایده آل در آزمون رایتینگ شما خواهد داشت. این چهار معیاری است که سازمان آیلتس در وبسایت رسمی خود، Ielts.org ، به عنوان معیار های اصلی ارزیابی آزمون رایتینگ آیلتس منتشر کرده است. البته نحوه ارزیابی نمره در Writing Task 1 و Writing Task 2 در جزئیات دارای تفاوت هایی است، امّا رعایت معیار ها ی زیر است که تعیین کننده ی نمره ی شماست.

 

Grammatical range and accuracy 

دامنه و دقت گرامری : استفاده از ساختار های صحیح و طبیعی با دامنه ی وسیع و بدون غلط را در دستور کار خود قرار دهید. مدام ساختار های صحیح تولید کنید. اشتباهات گرامری و تکرار آنها و اشتباه در ساختار جملات از نمره ی شما می کاهد.

 

Lexical Resource 

منبع واژگان : ایرادهای Spelling و Word Formation خود را به حداقل برسانید. وسعت منابع واژگان و لغات خود را گسترش دهید و با انعطاف و به صورت کاملا دقیق، از آنها برای انتقال مفاهیم خود استفاده کنید. در انتخاب لغت ها خیلی دقت کنید و کالوکیشن های صحیح بسازید.

 

 

Coherence and Cohesion 

 

انسجام و پیوستگی : کلمات و عبارت های ربط را به گونه ای استفاده کنید که جلب توجه نکنند. در پاراگراف بندی نوشته هایتان، حرفه ای عمل کنید. مطالب و ایده هایتان را با یک ترکیب منطقی بنویسید.

 

Task Response 

پاسخگویی به پرسش ها : پاسخ های شما باید تمام بخش های پرسش را پوشش دهد. پاسخ هر پرسش را کاملا شرح دهید، برای پاسخ ها دلایل کافی بیاورید و از دلایل خود پشتیبانی کنید.

 

 

 

 

0 نظر ارسال شده

شما هم نظر خود را بنویسید